gallery/thumbnail_20191211_192509

TAGE DANIELSSON & JAG
I en tid av allt snabbare förändringar känns det angeläget att stanna upp vid en samtidssatiriker, som förvisso gått ur tiden, men vars eftermäle är tidlöst. Mångsysslaren Tage Danielsson med sin kloka och varma, men samtidigt samhällskritiska och satiriska humor saknas av många. Boken Tage Danielssons Samlade Tankar Från Roten visar prov på hans karaktäristiska humor, eftertanke och humanism.
    Programmet består av Kalle Berlins egenkomponerade tonsättningar av bland annat dessa dikter i urval, samt sånger ur Svenska Ords repertoar framförda med sång och akustisk gitarr. Musiken kan beskrivas som hemmahörande i den svenska berättande vistraditionen, med inslag av bland annat blues och country.

KALLE BERLIN MED KAPELL
I grund och botten en trio, bestående av Christoffer Ödman, Karl Malmqvist och Kalle Berlin som spelar Kalle Berlins egna låtar. Då och då med förstärkning av människor som Torbjörn Lorén och Raymond Ong-A-kwie. Ett gäng musikanter som spelat ihop i diverse Göteborgs-baserade orkestrar såsom Strayfolk och Ett Rop På Hjälp m.fl. i många herrans år och som då och då strålar samman för att framföra låtar av Kalle Berlin. Det burkar bli väldigt trevligt. 

LAM CHAM
Lam Cham är en duo från västsverige som framför visor på svenska. Deras repertoar kan ses som en upptäcktsfärd i den svenska visans historia, men innefattar även nedslag i bland annat den franska chansonen och den ryska blatnye pesnin i svenska översättningar. Här är det fråga om interpretationer där den berättande texten alltid har en central roll.
    En konsert med Lam Cham kan variera när det gäller upplägg såväl innehållsmässigt som gällande längd, men oavsett vilket utlovas alltid ett pottpurri av sång, musik, poesi, energi, historier, inlevelse, engagemang, fart och fläkt och humor.
    Sedan våren 1998 har de uppträtt på krogar, cafeer, bibliotek, trädgårdar, tält, kök samt vardagsrum. På politiska och opolitiska möten, bröllop och allsköns sorters fester av olika slag, visaftnar och festivaler. Duon har fått omdömen som ”charmant”, ”roande”, ”överraskande”, ”intressant” och ”underhållande” efter en och annan konsert.
    Lam Cham består av Kalle Berlin på sång och gitarr Raymond Ong-A-kwie på bas och körsång.